De buitenschoolse kinderopvang heeft succes. Het aantal gebruikers blijft toenemen.

Om te voldoen aan de kwaliteitseisen van Kind & Gezin was OCMW Heist-op-den-Berg genoodzaakt om een grotere opvanglocatie te voorzien voor de opvang tijdens vakantiedagen en op woensdagnamiddag.

De huidige locatie, De Schuur, Boonmarkt 15 in Hallaar is te klein geworden om de kinderstroom op te vangen.

Op het terrein gelegen naast de L. Carréstraat 4 wordt een nieuwbouw gezet. De start van dit bouwproject wordt op 1 juni 2011 met een feestelijke eerstesteenlegging gevierd.

Het gebouw zal gebruikt worden voor voor- en naschoolse opvang op schooldagen, opvang op schoolvrije dagen, woensdagnamiddagopvang en vakantieopvang van kleuters.
 
Een speels concept
Het gelijkvloers kan beschouwd worden als een ‘nest’ voor de jongste kinderen; de verdieping wordt een soort ‘boomhut’ voor oudere kinderen, prille tieners.

Een passende en tot spelen uitnodigende inrichting is haalbaar indien men over voldoende speelruimte kan beschikken. Opdeling in leeftijdsgroepen is wenselijk en noodzakelijk tijdens woensdagnamiddag om gestructureerd, overzichtelijk, boeiend en op een niet storende manier verschillende activiteiten aan te bieden voor de verschillende leeftijdsgroepen.

Bij de opmaak van de bouwplannen werd rekening gehouden met maximale toegankelijkheid voor eender welke gebruiker, bezoeker en mogelijkheden om het gebouw een andere bestemming te geven.

Bijgevolg wordt een lift voorzien die ‘van kelder tot nok’ gaat en eveneens door rolstoelgebruikers gebruikt kan worden.